Vandaag is het vrijdag 12 april 2024


Dansen en sporten bij de Koningshoeve vanaf 9 mei verleden tijd!

Niet geheel onverwacht maar toch vrij plotseling
Veel van onze leden wisten al dat wij al langere tijd overwogen om binnen afzienbare tijd met "De Koningshoeve" te stoppen. Hierover heben wij ook nooit een geheim gemaakt. Alleen de datum is heel lang onbekend geweest. Zowel voor ons als voor de leden.

Nu echter is het moment gekomen dat de datum bekend geworden is. En het is beduidend sneller dan we eigenlijk gewild hadden.

Vanaf zaterdag 9 mei 2009 zijn de deuren definitief gesloten.


Voorafgaande aan de sluiting is er op vrijdag 8 mei een grootse slotavond gepland voor alle leden en oud leden van de Koningshoeve.
Deze avond begint om 20.00 uur en loopt door tot .......
Wij nodigen bij deze dan ook al onze (oud)leden uit om bij dit afscheid aanwezig te zijn.

Wij bedanken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen er op jullie nog eens terug te zien.


Luc en Rolanda.


(zie voor meer informatie mbt het bestaande lidmaatschap de mededelingen pagina)


Luc en Rolanda bij hun 25 jarig jubileumHieronder kunt u het verstuurde persbericht lezen.Danscentrum / sportschool KONINGSHOEVE stopt

(vrijdag 8 mei slotavond voor leerlingen en oud-leerlingen en sporters)

SCHERPENZEEL- Scherpenzeel verliest vanaf 8 mei zijn danscentrum en sportschool aan het Oosteinde. De Koningshoeve sluit haar deuren definitief.

Luc en Rolanda Koning stoppen na 32 jaar omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. In 1977 begonnen zij bij Hotel Schimmel, tussen Woudenberg en Scherpenzeel met de eerste danslessen. Na 8 jaar groeiden zij bij Schimmel uit hun jasje en moesten op zoek naar een ander pand. Die werd gevonden in Scherpenzeel. In 1985 werd het pand aan het Oosteinde betrokken.
In 1986 werd naast de dansschool ook een sportschool opgestart.

In de afgelopen 32 jaar hebben meerdere generaties uit één gezin dansles gehad bij de Koninkjes. Het echtpaar heeft in deze jaren hun ziel en zaligheid gegeven om hun klanten de pasjes bij te brengen van de Quickstep, Engelse Wals, Cha Cha Cha en noem maar op.
Naast de traditionele dansen kwamen er ook andere sportieve bezigheden bij. Van jong tot oud kon bij hen terecht. In 1983 werd als eerste in de regio les gegeven in Aerobic, daarna Streetdance. Ook voor de hele kleintjes, vanaf 4 jaar, hadden zij hele goede bewegingslessen. Spelenderwijs kreeg deze groep wekelijks hun (broodnodige) beweging.
Jaarlijkse hoogtepunten waren de onderlinge teamwedstrijden. Alle leden werden dan in teams ondergebracht, die samen tegen de andere streden. Hier moesten de gekste opdrachten op de dansvloer worden uitgevoerd. Dit waren super gezellige dagen.
En natuurlijk niet te vergeten de jaarlijkse grote uitvoeringen en het afdansen, waarbij de zaal tjokvol zat met vaders en moeders en opa's en oma's.
In 1997 kwam er een nieuwe rage bij. Country dansen was een hype. Vele mensen die wilden bewegen konden hier terecht. Je danst individueel, dus je had geen partner nodig.
De dansschool heeft ook vele goede wedstrijd paren naar voren gebracht, die vele wedstrijden wisten te winnen. De wedstrijden vonden overal in den lande plaats, ook de hun eigen centrum.

Naast dans en sport was er bij Koningshoeve nog van alles te beleven. Luc en Rolanda waren vaak de drijvende krachten achter de zeskampen die met Koninginnedag werden georganiseerd. Er werden playbackshows gehouden. Ook motorritten waren zeer in trek. Het mooiste wat hun is bijgebleven is de grootse motorrit, waarbij ook Pieter van Vollenhove aanwezig was. Dat gaf natuurlijk heel veel poespas vanwege veiligheid en protocol. maar dat was zeker de moeite waard. Een geweldig evenement om op terug te zien.

Luc en Rolanda lopen tegen de pensioengerechtigde leeftijd en vonden dat de tijd rijp was om er een punt achter te zetten. Hun mededeling dat de dansschool op zou houden te bestaan kwam bij de leerlingen hard aan. Zij hadden het reuze naar hun zin en zouden nog graag zijn doorgegaan.
Het echtpaar Koning heeft hun pand verkocht en zij hebben besloten om ook Nederland te verlaten. Zij verhuizen naar Duitsland. In Bodenmais in het Bayersche Wald hebben zij een grote woning gekocht, waarin ook twee appartementen zijn gevestigd, die zij als vakantiewoning willen verhuren.

Om afscheid van iedereen te kunnen nemen hebben zij op vrijdag 8 mei een slotavond in het danscentrum. Zij nodigen iedereen, leerlingen en oud leerlingen van de dansschool en de sporters van het sportcentrum uit om hun persoonlijk de hand te kunnen drukken. De avond begint om 20.00 uur.

Daarna hopen zij van een welverdiende rust te gaan genieten en terug te kijken op een heel mooie tijd in Scherpenzeel. Zij willen bij voorbaat iedereen bedanken.

Vorige pagina

naar boven